Британската полиция уволни двама от своите служители след изслушване за грубо

...
Британската полиция уволни двама от своите служители след изслушване за грубо
Коментари Харесай

Уволниха лондонски полицаи заради употреба на груба сила срещу дете

Британската полиция уволни двама от своите чиновници след изслушване за жестоко нарушаване на разпоредбите, в това число физическо принуждение върху 14-годишно дете по време на арест , както и опит за укриване на случая, написа английският вестник " Гардиън ".

Алексей Залески и Конър Райън са упрекнати в потребление на несъразмерна мощ върху 14-годишното момче, което е било част от група младежи, събрани във " Финсбъри Парк ", Северен Лондон през април 2021 година

Момчето влезнало в спор с служителите на реда и се държало гаресивно след техен опит да разпилян групата. То почнал да крещи и да плюе в лицето на служителите на реда, след което хукнало да бяга. Полицаите го догонили, били го и го арестували за нахлуване над държавен чиновник и нарушение на публичния ред.

След развой на вътрешно следствие е открито, че единият е блъснал младежа с пестник най-малко един път, а другият го е ритнал в региона на врата и главата и го е блъснал в бедрото с коляно.

Доказателствата, събрани по време на вътрешното следствие включват видеозаписи от полицейски и околни камери , които демонстрират по какъв начин служителите на реда удрят и ритат момчето. Освен това по време на следствието е открито, че двамата служители на реда са излъгали в своите пояснения непоссредствено след случая .

" Силата, употребена върху това дете, не беше нито рационална, нито пропорционална на събитията " съобщи Аманда Роу, шеф на Офиса за вътрешни следствия. Според нея, уволненията им изпращат мощно обръщение, че ще има съществени последици за полицейските чиновници, които употребяват безпричинно принуждение и са нечестни в дейностите си .
 Расизъм, женомразство и хомофобия господстват в Лондонската полиция
Расизъм, женомразство и хомофобия господстват в Лондонската полиция

Това са заключенията от без значение проучване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР